Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Optionmaster

    Prijenos komentara iz prve objave (vidi predhodni unos za originale):

    - 21:40 - Isprintaj - #
    za one koji prate ovaj blog, ovaj unos ce kasnije biti pomaknut u "raniji" dio u kojem su smjesteni opceniti unosi i biti ce zamijenjen redovnim unosom o marketu.. (Optionmaster 30.03.2011. 00:30)
    Sretna prva 50-to godisnjica! :) Zelim vam barem jos toliko!
    Evo, bas sam danas razgovarao sa kolegom iz firme koji je rodjen ovdje a starci mu iz Zgb/Dubrave. Eto, kako je svijet mali:)
    Pozdrav od generacije '69:) (downunder 30.03.2011. 10:37)
    e hvala lijepo kolega. inace brat mi je tvoja generacija tako da sam imao vec 8g kad se on rodio i mogu reci da je tvoja generacija u punom smislu prva prava kompjutorska gen,u domovini jer je odrasla uz kompace koji su stupili na scenu taman oko 80-82 kad ste vi imali 11-13 god. Mi smo bili u vojsci nakon srednje a vi ste vec upijali osnove informatike,. ucili basic i ubijali svemirce. Imali ste taman vremena ukomponirati kompace u srednjeskolsko obrazovanje dok je nas ta revolucija nekako (vecinu) zaobisla (posto se nismo susreli sa kompj u osnovnoj ni srednjoj skoli, nekako nisu nas ni privlacila ta zanimanja da ih biramo za studij) sto se malo moze i vidjeti iz razlike u prosjeku profila kadrova 61 i 69, siguran sam. (Optionmaster 30.03.2011. 16:40)
    Rano je još za pisanje "memoara", pa makr i skraćene verzije.Kako za 61 tako i za generaciju 69 koja je daleko kreativnija u svakome pogledu, a simbolika broja 69 je dokaz tome:) Ukucaj u gugl ak ne vjeruješ... (Kretzy's [r]evolution 31.03.2011. 16:58)
    pa nisu ovo bas memoari, samo skromni unos, ali znam za barem nekolicinu svojih vrsnjaka za koje su memoari vec potrebni posto nisu dozivjeli ni tih velikih 5-0 (a od poznatih pa znate i njih mnostvo koji su otisli i dosta ranije) i misljenja sam da kad se generacija pocne osipati trebalo bi nesto napisati . Sa 60 mozda necu vise imati ni volje ni zelje za ovakav blog unos. sudeci kako hvalis 69tase i ti si jedan od njih, haha,. Neka neka, slazem se sa tobom, mi smo bili jedna od posljednjih "hardwerskih" generacija, tako ja to vidim a pri tome ne mislim bas na kompjutere nego opcenito, pogled na zivot i to. Nas su jos ucili racunati na one kemijske olovke iz Trsta koje su imale rupe i brojeve koje si vrtio okolo pa poslije shhiber i pikati u DOSu a bogme imao sam za pojasom i tecaj Database-a a Iza nas sve neki umni "softwerashi" uljuljani u windowse i razmazeni appleovim misem sa jednim gumbom da ne bi pogrijesili ako ima slucajno 2 (for better or for worse) ovisi kako gledas. A "simbolika" broja 69 mi je poznata jos od mladosti ;) ...(just teasing) ... (Optionmaster 31.03.2011. 17:24)
    DOS ,miš i windowsi su došli puno kasnije...Nikad nebum zaboravil muke po kazetofonu ,jer nije bilo para za C64 hard disk, pa kad se sjetim simonsovog basica i assemblera.Pokojni Tata mi ga je kupil od švercera u Dubravi za dojč marke...to su bila vremena:).Ipak to je bila mašina stoljeća. Ljubomorno čuvam "debeljka" koji je dan danas sasvim ispravan i funkcionalan (nedavno sam testirao). (Kretzy's [r]evolution 31.03.2011. 17:37)
    A ja sam bio vise Spectrum-man jer ga je brat imao. Imam jos uvijek na ovom kompacu poboljsanu verziju Manic Minera za Windowse ko i 10tak drugih i Spectrum emulator. ovdje ih mozes naci svu silu : http://www.worldofspectrum.org/ Igre novije od 1985-87, ne igram iz principa ::) (Optionmaster 31.03.2011. 18:36)
    @OM, hvala, cijene u Au su malo drugacije nego kod vas, davne 2005/6 jos sam bio na dail-up a ni sada nije nis bolje. Kad razmislim, ja sam poceo pisati blog prvenstveno za familiju, koji su isto jos na dail-up u Hrvatskoj...Tako da njima zaista ne pomaze nista ako imam slike preko pola kontinenta. Ali bi pomoglo da je server sa slikama blize njima...Sto tam nitko ne nudi (ili nudi ali ja ne znam tko i za kakve novce:)

    Naravno, kad bi svi bili na brzom Internetu onda bi i bilo smisla no opet, promet koji se radi preko pola kontinenta je neodrziv dugorocno...Nije ni cudo sto ce se mreze poceti raspadati, no to je samo moje misljenje.
    Kako sam negdje napisao, sadrzaj je za prvenstveno Hr citatelje, onda bi im trebalo omoguciti uslugu, no o tom po tom... (downunder 01.04.2011. 05:38)
    Šteta kaj pišeš samo o trejdanju. Makar je trejdanje zanimljiva tema, nakon ovoga posta kojim se pokazuješ u sveobuhvatnijem svjetlu ispada da si potratio talent samo na market.
    Nakon ovoga fantastičnoga posta promatram te u sasvim drugačijem svjetlu u superlativima.
    Čak kada bih pokušao slično, nema šanse da bih uspio u par rečenica opisati gotovo cijeli život i pogled na isti kako si ti to uspio. Fantastično!
    Hvala na trudu i iskrenosti. (felix 18.06.2011. 23:26)

    avatar

    25.08.2011. (01:53)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    ostavite svoje eventualne komentare -klikom na "isprintaj"..thx

    avatar

    26.08.2011. (20:46)    -   -   -   -  

  • Vedran V

    OptionMaster,

    Sretan ti 50.-i rodjendan, i sve najbolje ti zelim. Jako si lijepo napisao ovaj cijeli post i bilo mi je vrlo interesantno ga procitati iako sam dosta mladji od tebe i tvoje generacije.

    Takodjer, stvarno bih se veselio da napises neke nove unose o trejdanju u danasnjem marketu, i svim ovim previranjima koja se desavaju gotov svakodnevno. Mogao bi pisati o trejdanju protiv masina (HFT trading), deficitu, Bernanke-u i njegovom printeru, medjusobnoj povezanosti USA, Evrope i Kine, koliko 2011. nalikuje 2008. godini, i jos puno toga. Sigurno nisam jedini kojem bi novi postovi bili vrlo interesantni.

    Pratim Hard Kapitalizam od samog pocetka, i naucio sam puno stvari ovdje. Citam arhive starih postova i tada uvidjam nove aspekte, jer sada imam znanje koje prije par godina nisam imao. Tako ce i neki novi citatelji kopati i po postojecim arhivama, a i po novim postovima (ako ih budes imao volje pisati).

    Hurricane Irene je prosao kroz NYC; na srecu moj dio grada nije poplavljen, a za sada imamo i struju - gdje ces bolje! Idem sad van pa mozda uspijem pronaci neku trgovinu koja je otvorena.

    Lijepi pozdrav iz New Yorka. - Vedran

    avatar

    28.08.2011. (17:55)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Pozdrav Felix-pa i nije zakljucen, ja i dalje trejdam i primam vase emaile iako na njih ne stignem odgovarati jer sam jako bizi i jer ne znam sto bi vam odgovorio. Ovo sve je jakooo komplicirano a Vecina trazi da nastavim sa HKom a ja -u ovako reformiranom blog.hru- ne znam da li to ima vise smisla. Kad sam ponovio ovaj unos nestao je za cas sa naslovnice. Ovaj market je jako tezak za trejdanje i zahtijeva svo moje slobodno vrijeme, napor i umijece a tu je i bolest (dijabetis) koja zahtijeva isto (dijetu, kretanje, posjete specijalistima , odmor,). Pisanje bi bila jos veca zrtva nego u periodu 2004-2008 jer su i sile koje marketom vladaju kudikamo jace i "tamnije" nego nekada a imam osjecaj da bi svaki unos brzo nestao i ispario s vidika. A onda kako veli Felix mozda bi i morao nastaviti sa unosima jer sam o svemu mozda vec jednom u buducnosti odlucio i nema mi slobode izbora ovdje u proslosti :) Ko zna.. pozdrav... citamo se..

    avatar

    27.09.2011. (23:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...